GAIA-kunstnere udsmykker børnehus
Et ønske om at binde vuggestuen og børnehaven mere sammen i Børnehuset Lervangen. Det var derfor pædagogisk leder Gitte Thurnbo Laursen kontaktede GAIA Akademi. Hvis man skal fra den ene afdeling til den anden, så skal man udenfor, og man skal gå langs en 20 meter lang mur.
”Vi ville gerne lave noget, der kunne synliggøre de værdier, som vi arbejder ud fra. Og gerne i et børneperspektiv. Vi arbejder blandt andet med mangfoldighed, så da vi skulle finde en samarbejdspartner, tænkte jeg, at det lige var et projekt for GAIA”, siger Gitte Thurnbo Laursen.
Og det var GAIA enige i. Kunstmentor og professionel billedhugger Pia Græsbøll Ottesen arbejder sammen med ni af GAIA Akademiets kunstnere om udsmykningen.
”Vi har fået lavet 16 plader, som skal udsmykkes. Lige nu har vi ni kunstnere i gang, og de fleste af dem er færdige med deres skitser, så de glæder sig til at komme i gang med pladerne. Det er meget forskelligt, hvad de laver. Nogle tegner, nogle maler, og andre samarbejder,” siger billedhuggeren.
Afspejler børnehusets værdier
Det var et ønske fra børnehuset, at udsmykning skulle afspejle deres værdier: venskab, fællesskab, mangfoldighed og leg.
”Vi startede med at sætte et billede af den bare væg op. Så skrev vi værdi-ordene op på en planche, og så snakkede vi om, hvad vores kunstnere forstod ved det. Ved venskab skrev vi blandt andet forståelse, overbærenhed, hjælpsomhed og ærlighed. Vi snakkede også om forskellen på en god ven og en bekendt. Og så fik de selv lov til at udarbejde skitser,” siger Pia Græsbøll og fortsætter:
”Jeg underviser dem, men det er helt op til dem selv, hvad de vil lave. Vi bestemmer ikke over deres stil, og de her plader er et godt billede på, hvordan de er som kunstnere. Min opgave er sammen med min kollega kunstmentor Lho Højris at sætte pladerne sammen til allersidst, så der kommer en flot sammenhæng”.
Efter planen skal udsmykningen være færdig omkring påske.
”Jeg glæder mig helt vildt til at se det. Det kommer til at skabe liv. Det bliver også spændende for børnene at komme med ud at se. Måske kan de genkende det, som vi har snakket om, når vi for eksempel har snakket om gode venner. Vi kommer til at bruge det i vores daglige arbejde, og så kan det skabe dialoger mellem børn og forældre. Desuden kan vi vise forældre, hvad vi står for,” siger pædagogisk leder Gitte Thurnbo Laursen.
Kommentarer