Fra Shanghai til Randers
En gruppe kinesiske studerende har boet ved familierne til elever på HHX og derigennem lært en masse om dansk kultur. Samtidigt har de studerende fra HHX også fået en masse indsigt i kinesisk livsstil og trænet deres kinesiske sprogfærdigheder.
– Jeg synes, det er rigtigt spændende at lære om andre kulturer og møde nye mennesker. Fx snakkede jeg med ham (kinesisk elev, red) om, hvor lang tid han går i skole og han går i skole 14 timer om dagen, så der er en rimelig stor forskel der, fortæller Victor Thrige Sønksen, der til dagligt studerer Global Studies linjen på Tradium HHX.
Men det handler ikke kun om fakta i kulturudvekslingen. I ligeså høj grad har eleverne kunnet tage nye indtryk med hjem, både om menneskerne her, men også om naturen og vores omgivelser.
– Det bedste ved udvekslingen er at blive færdig med en skoledag og på turen hjem se de forskellige huse, indånde den friske luft og se, hvordan folk lever deres liv her, forklarer Lu Yunjie, der er studerende på HAFU.
Værtsfamilier giver et bedre ophold
Eleverne kunne også havde boet på hotel, men det at bo hos en værtsfamilie, giver en helt anden dimension til opholdet i Danmark.
– Jeg kom her ikke som turist, men som studerende. Så det er bedre for mig at bo ved en værtsfamilie, så jeg kan opleve det rigtige liv her, ikke bare bo på et hotel og tage på sightseeing, fortæller Lu.
Og udvekslingen har også givet en større dybde af de danske elevers undervisning, for ved at verden bliver bragt til dem, så får de en bedre forståelse af
– Udvekslingen betyder meget for mine elever, både rent sprogligt, men også kulturelt. Man kan kun opnå en vis forståelse ved at læse omkring Kina. Men at forstå at alle kinesere selvfølgelig også er individer, med forskellige interesser, holdninger og erfaringer, er en vigtig del at kunne opleve. Bare det at finde ud af at humoren ikke er så forskellig, betyder meget for eleverne, forklarer Rune Helland Nielsen, der er Director of Chinese Affairs ved Tradium
Kommentarer