Flere kvinder i byrådet – flere perspektiver frem
Debatindlæg af Rosa Lykke Yde, Lokalformand for SF-Randers og byrådskandidat.
Ligestilling handler om andet og mere end ligeløn. Det handler også om at blive repræsenteret lige. Vores folkestyre skal afspejle folket. Kvinderne er stadig i undertal i byrådet og på opstillingslisterne til kommunalvalget.
Det skrev Amtsavisen mandag den 30. oktober. Det er brandærgerligt. Jeg ville aldrig stemmes ind udelukkende på grund af mit køn. Jeg vil først og fremmest måles på mine kompetencer – og på, om folk tror på, at jeg virkelig brænder for mine mærkesager.
Men. Det er også et problem, at kvinderne er skævt repræsenteret. Jeg mener personligt, at flere kvinder ved forhandlingsbordet og i udvalgsarbejdet vil betyde, at kommunens udfordringer kan blive belyst fra flere vinkler og flere værdisæt.
For der ér forskel på kønnene. Og på, hvordan vi anskuer verden. Hvordan vi tænker, handler. Og taler sammen! Man kunne håbe på at det endda ville medføre mindre strid og mere samarbejdsvillighed på tværs af partierne i Randers.
I hvert fald virker det andre steder. Der findes undersøgelser om, at mangfoldighed i ledelsen betaler sig. Virksomheder med den mest mangfoldige ledelse tjener i gennemsnit mere end 10 procent mere end virksomheder med lavest mangfoldighed i ledelsen.
Derfor deltager jeg i kampagnen “Kvinde På Tværs”. Det består blandt andet af en bustur rundt i kommunen på lørdag. Her kan man møde kvindelige kandidater fra en lang række partier og lister i Randers og høre om deres politiske prioriteter.
I SF mener vi, at alle er lige. Men vi er bestemt ikke ens. En mangfoldig befolkning kræver et mangfoldigt byråd.
Jeg håber, at vi ses derude på busturen.
Kommentarer