Randers By

Finderiet fundet værd at besøge

Se billedserie Charlotte Kaas, som er på førtidspension fik job på Finderiet via samtale med borgmesteren.

De store smil og blafrende flag var fundet frem, da Finderiet i formiddags klokken 11 åbnede dørene som genbrugsbutik på Grenåvej 19 i Randers.

Allerede inden åbningen var der kø udenfor. Og dem som kom senere havde meget svært ved at finde en parkeringsplads.

Finderiets 1200 m2 var fyldt til bristepunktet, af mennesker, som ville se, om de kunne gøre et godt køb. Og det var der rig mulighed for.

Finderiet er en såkaldt socialøkonomisk virksomhed, som hovedsageligt beskæftiger mennesker i flekse og skånejob.

Bag Finderiet står fonden GOGGS (Guld og grønne skove), som har Kim Blach Pedersen som direktør. Han er samtidig forstander for Randers Bo og Erhvervstræning.

Medarbejdernes slogan er: Vi sorterer randrusianernes ’affald’ og sælger det som guld under arbejdstitlen: Guld og grønne skove.

Der er indtil videre 36 medarbejdere, men der er planlagt flere ansættelser i løbet af året. Én af dem som har søgt, og håber på et job på Finderiet er 57 årige Dorte Pedersen fra Randers. Hun har i flere år været ansat i fleksjobs.

– Jeg blev desværre fyret efter 15 år, fordi firmaet lukkede, og nu håber jeg på at komme i gang igen, fortæller Dorte Pedersen.

– Jeg har allerede afsendt en ansøgning til Finderiet, og jeg har hørt, at antallet af ansatte skal op på 50 mennesker. Så jeg håber, at komme i gang hurtigst muligt, fastslår Dorte Pedersen, som gerne vil arbejde med lager og klargøring af effekterne, men er også glad for at arrangere tingene, så de står pænt, og tager sig godt ud for kunderne.

Blandt de besøgende forsøgte Randers Netavis at finde en mand, som frivilligt var til stede, og ikke ”tvunget” af hustruen til at tage med. Det var sværere end vi troede.

Vi mødte Silas –og Hannah Urban samt deres 10 måneder gamle baby Naomi. Silas Urban var slet ikke ked af at være på stedet. Faktisk var det ham, som havde foreslået hustruen lige at kigge ind, efter at de havde været på besøg, og alligevel var ude og køre.

– Jeg kigger mest efter værktøj og instrumenter, påpeger Silas Holst, som selv er musiker, og spiller trommer.

– Faktisk går vi og hygger os, erklærer Silas Holst, mens hustruen Hannah mest kigger efter tøj, møbler og ting til Naomi.

Klokken 13 gik Kim Blach Pedersen på talerstolen og bød alle velkomne, hvorefter borgmester Claus Omann Jensen fik ordet.

– Jeg er en lille smule skuffet. Ikke over antallet af besøgende, men over størrelsen af indkøbsvognene. De er godt nok bette, indledte borgmesteren.

– Det er en vidunderlig oplevelse at komme her i dag, og dejligt at se alle dem, der bakker op om Finderiet sagde Claus Omann Jensen.

– Det vigtigste ved den her virksomhed er, at den er med til at skabe arbejdspladser for mennesker, som måske trænger til lidt hjælp, fordi de ikke er i stand til at arbejde på fuld tid.

Borgmesteren fremhævede Lars Kristensen fra transportfirmaet Thortrans fra Randers, for at støtte op om projektet, og Lars Kristensen høstede klapsalver for sin støtte.

I sin tale forklarede borgmesteren lidt om baggrunden for Finderiet:

– En dag modtog jeg et brev fra Charlotte Kaas, som var på førtidspension, men syntes hun havde energi til at arbejde lidt igen. Derfor inviterede jeg hende ind til en samtale, hvor jeg lovede at have et job parat, når hun var klar til det.

– Nu står vi her Charlotte, og jeg kan se, at du har travlt, men du smiler. Det er en god historie, understregede borgmester Claus Omann Jensen.

Klokken 14 gik sangeren Marie Frank på scenen, og sang nogle af hendes kendte sange, til stor fornøjelse for tilhørerne, som samtidig nød en kop kaffe med kage, eller et par ristede pølser.

Randers kan i dag konstatere, at en stor succes er skabt! Finderiet handler virkelig med hjertet!

Kommentarer