Familieafdelingen i Randers Kommune på ret kurs
For tre år siden var der frygt for, at udsatte børn og familier kunne blive overset.
– I dag kan vi regne med, at børn og familier får hjælp. Og er der behov for at lave en underretning på et barn, så bliver der taget hånd om den. Samtidig er økonomien i Familieafdelingen på rette vej, og fagligheden er høj. Det er en markant forandring, siger Anders Buhl-Christensen, formand for Børne- og familieudvalget i Randers Kommune.
Udvalget har netop behandlet den sidste og endelige rapportering efter, at en genopretningsplan blev sat i værk for tre år siden i Familieafdelingen.
Rapporten viser, at Familieafdelingen nu er på ret kurs.
Situationen for tre år siden var både alvorlig og kompleks i Familieafdelingen. Der var tre store problemer: Utilstrækkelig kvalitet i sagsarbejdet, store budgetoverskridelser og dårligt arbejdsmiljø. En genopretningsplan blev sat i værk med støtte fra Socialstyrelsens Taskforce.
– Arbejdsmiljøet er markant bedre. Jeg møder medarbejdere med lys i øjnene og tydelige procedurer om, hvordan arbejdet bliver grebet an, så vi ikke taber børn eller familier. Samtidig er der i dag en høj socialfaglig kvalitet. Familieafdelingen undersøger, hvad et barn eller en familie har brug for og gør det grundigt. Samtidig er der et stærkt overblik over antallet af sager og status på de enkelte sager, og hvor der skal handles, siger Anders Buhl-Christensen.
Samtidig er sygefraværet faldet fra 19 til 9 procent over de tre år.
De økonomiske mål er ikke helt nået. Selvom afdelingen har sparet penge – og alligevel formået at give børn og familier de rette tilbud, så er der et overforbrug. Men overforbruget er blevet markant mindre og kursen er den rette.
– Der skal lyde en meget stor ros til både medarbejdere, ledere og chef i Familieafdelingen for at gribe udfordringerne konstruktivt an. Der er fundet gode løsninger, lyttet til gode råd og ikke mindst er der handlet, så vi i dag står med en velfungerende afdeling, der er så dygtig, at vi nu får besøg fra andre kommuner, fordi de gerne vil høre, hvordan afdelingen gør. Det er virkelig godt gået, siger Anders Buhl-Christensen.
Kommentarer