Randers By

Fælles regional indsats skal forbedre operationsforløb

Nyt læringsfællesskab vil bl.a. bruge data til at optimere operationsforløb. Foto: Helle Brandstrup Larsen.

Et nyt læringsfællesskab blandt Region Midtjyllands fem akuthospitaler vil nu arbejde for sikrere og mere sammenhængende operationsforløb. Et unikt samarbejde i Danmark med et stort potentiale.

Øget patientsikkerhed, øget medarbejdertrivsel, mindre ventetid, bedre ressourceanvendelse og bedre intern kommunikation. Det er de overordnede formål for et nyt regionalt læringsfællesskab med navnet “Sikkert OP Flow”. Det involverer Region Midtjyllands fem akuthospitaler, som nu sætter fokus på alle de ting, man kan lære af hinanden i bestræbelserne på at give patienterne det bedst mulige forløb.

Til at understøtte det lokale arbejde med at skabe blivende forbedringer vil hospitalerne fokusere på opbygningen af fælles dataunderstøttelse samt anvendelsen af fælles metoder på alle ledelsesniveauer.

Og det er en tilgang, som formand for Hospitalsudvalget, Henrik Gottlieb Hansen (S), tror meget på.

– Det er en spændende tilgang, som hviler på tanken om, at man kan mere, når man løfter i flok. Og jeg tror på, at indsatsen kan løfte operationsforløbene for borgerne i hele Region Midtjylland, så jeg glæder mig meget til at følge udviklingen, siger han.

Jonas Dahl, formand for styregruppen og hospitalsdirektør på Regionshospitalet Randers, ser også et stort potentiale i projektet.

Jonas Dahl, hospitalsdirektør på Regionshospitalet Randers og formand for styregruppen.

– Som region vægter vi kvalitets- og forbedringsarbejdet højt, og det er etableringen af Sikkert OP Flow med til at understrege. Og vi ser et stort potentiale i det nye regionale fællesskab, som tager afsæt i Region Midtjyllands gode erfaringerne fra forbedringsprojektet Sikkert Patientflow. Alle hospitaler i regionen leverer allerede på et højt niveau, men ved at lære af hinanden såvel som fra internationale erfaringer, så tror vi på, at vi kan give patienterne et endnu bedre operationsforløb”, fortæller Jonas Dahl, og uddyber:

– Vi har en arbejdssætning, der hedder Den rette patient i det rette operationsforløb, på det rette tidspunkt, opereret af det rette operationsteam. Den understreger hvor grundigt vi vil arbejde med operationsforløbene – både ud fra et patient-, medarbejder- og organisationsperspektiv. Netop derfor er projektet ret unikt i en dansk sammenhæng.

Læringsfællesskabet blev etableret i maj måned og kører frem til 2020.

 

Kommentarer