Fårup

Fårup tog stiprojektet i egen hånd

Borgerforeningen har i samarbejde med et lokalt entreprenørfirma projekteret stistykket, der skal løbe langs Poppelvænget fra Lervænget til Fyrrevænget. Foto: Fra ansøgningen til Vindmøllerådet.

Hvorfor vente på, at ønsket om en lokal cykel- og gangsti kravler op ad de kommunale prioriteringslister, når behovet er stort lige nu og her? I Fårup blev man utålmodig og har nu gjort stien til et lokalt projekt.

I Fårup er man i øjeblikket i fuld gang med at virkeliggøre en række udviklingsprojekter, og et af dem er noget så kommunalt som en tre meter bred dobbeltrettet fællessti langs Poppelvænget fra Fyrrevænget til Lervænget.

– Stistykket findes i den lokale plan over kommende projekter. Men der kan sagtens gå flere år, før det tages op. Ønsket om en sti netop her har toppet samtlig ønskelister blandt borgerne i Fårup de seneste tre år. Derfor valgte vi selv at gå i gang med at søge midler og planlægge, fortæller tovholder på projektet og formand for Borgerforeningen for Fårup og Omegn, Vagn Liltorp.

Han og resten af initiativgruppen havde 1. november et møde med Lars Søgaard (V) og Jens Peter Hansen (V), formand og næstformand i landdistriktsudvalget, samt Frank Nørgaard (DF), formand for miljø- og teknikudvalget.

– De var meget positivt indstillede overfor et lokalt initiativ som vores og lagde blandt andet vægt på, at man i græsset kan se, at mange allerede færdes på stykket, fortæller Vagn Liltorp.

Tæt samarbejde med kommune

Randers Kommune har i forvejen budgetteret med 350.000 kroner til gadebelysning på det pågældende stykke i 2017, og politikerne stillede på mødet 1. november fårup-borgerne i udsigt, at også asfaltbelægningen til en værdi af 150.000 kroner kan finansieres kommunalt. Fårups egen andel i projektet består af 250.000 kroner fra Vindmøllerådet, som der forhåbentligt gives tilsagn om i midten af december i år.

– Vi har i samarbejde med et lokalt entreprenørfirma lavet en detaljeret projektbeskrivelse og håber nu på støtte fra Vindmøllerådet. Gives den, ja så er planen, at fliser og overjord fjernes med frivillig arbejdskraft. Resten af anlægsarbejdet varetages af entreprenørfirmaet, fortæller Vagn Liltorp.

Kritisk forvaltning

Når stien er anlagt, overtager Randers Kommune ansvaret. Derfor skal der hele vejen igennem arbejds tæt sammen med forvaltningen. Repræsentanter herfra var 28. november i Fårup for at bese stykket.

– De var naturligt nok kritiske. Der er jo mange forhold, som skal være i orden; eksempelvis afledningen af overfladevand og skiltning. Aftalen blev, at kommunens folk afslutningsvist skal kvalitetsgodkende stykket, inden man herfra overtager ansvaret, fortæller Vagn Liltorp.

Han er indtil videre godt tilfreds med forløbet af det utraditionelle lokale initiativ.

– Det har givet en god gnist lokalt at se, at ting kan lade sig gøre – også projekter som dette, der normalt hører under kommunen, siger han.

Kommentarer