En fællesskabende trivselspolitik

Af Martin Vedstesen, Kandidat KV21, Socialdemokratiet
Mit navn er Martin Vedstesen, jeg er 30 år, og stiller op til det kommende kommunalvalg for socialdemokratiet. Jeg har en pædagogisk baggrund, og efterfølgende taget en kandidat i pædagogisk sociologi. Mine mærkesager er et styrket samarbejde i byrådet, sikre en forsat handel i midtbyen, og selvfølgelig Børn, unge og uddannelsespolitik. I forhold til Børn, unge og uddannelsespolitik ligger trivselsspørgsmålet mit hjerte nær, hvilket jeg med dette læsebrev gerne vil uddybe.
I socialdemokratiet har vi barnet i centrum, hvilket jeg mener gøres bedst ved at styrke det fællesskab barnet er en del af. Velfungerende børne og unge fællesskaber er forudsætningen for trivsel, udvikling og læring for vores børn og unge. I mange år har vi haft et styrket fokus på den generelle trivsel blandt vores børn og unge, men på trods af styrket fokus har vi gennem de seneste år set en stigning i andelen af børn og unge med mistrivsel og psykiske diagnoser.
Denne stigning mener jeg skyldes, at vi gør noget helt forkert. Vi skal derfor nytænke måden vi i kommunen arbejder med trivsel på, fordi vi har et ansvar for at færre børn og unge føler sig ensomme, føler at de står udenfor fællesskabet eller har et forkert forventningsbillede til dem selv. Jeg vil arbejde for at skabe en børne- unge- og uddannelsespolitik i balance. En politik der skaber de bedste forudsætninger for trivsel. Frem for at kigge på den enkelte barn eller ung, skal vi stedet stille de rigtige spørgsmål; Hvordan skaber vi et fællesskab for alle, hvordan kan fællesskabet ændres så det er rummelig for hinandens forskelligheder, og hvordan sikre vi at de børn og unge, som har trives bedst ved at være lidt alene og stadig føle sig som en del af fællesskabet.
Vi kan mere.
Kommentarer