“Eksperten” Frank Nørgaard (DF)
Læserbrev af Palle Bertelsen, Anemonevej 13, Randers NØ.
Det er jo et faktum, at V og DF har vedtaget den spareplan, der i øjeblikket huserer i familieafdelingen i Randers. Spareplanen går ud på, at man i familieafdelingen skal spare over 20 millioner kroner. Et af tiltagene er så, at nedsætte vederlagsbetalingen til plejefamilierne i Randers på en ufaglig begrundelse.
Nogle plejefamilier bliver nedsat så meget, at de ikke økonomisk har råd til at fortsætte deres engagement som plejefamilie og derfor må frasige sig plejebarnet. Det er opsigtvækkende, at V og DF har den forståelse, at omkring 50 plejebørn i Randers har fået det så mærkbart bedre, uden at der har været de lovpligtige børnesamtaler, og uden der er lavet handleplan for børnene.
Loven foreskriver, at der skal være to børnesamtaler om året til et anbragt barn, og dette er ikke sket i rigtig mange tilfælde og i nogle ikke op til seks år. Hvordan kan man vurdere et plejebarns ve og vel, når man ikke har tilset det hvert halve år og derved ikke har overholdt lovens forskrifter?
På seneste byrådsmøde 19. december 2016 udtaler Frank Nørgaard (DF) omkring dagsordens punkter 440 og 441 følgende, og jeg citerer: Jeg ved tilfældigvis en lille smule om det her. Jeg er 1/5 af en aflastningsfamilie og har været det i mere end fem år, så jeg kender godt til alle de problematikker og al den kontakt, og hvad der ellers er med kommunen både på godt og på ondt. Citat slut.
Nej Frank Nørgaard. Du ved intet om, hvordan det er at være plejefamilie, for så havde du og dine to partifæller ikke stemt for den spareplan. Det at være aflastningsfamilie (og kun 1/5 som du er) har ingen sammenligning med det at være plejefamilie. En aflastningsfamilie har som regel et barn hver anden weekend, hvor en plejefamilie har barnet 24 timer, 365 dage om året. Der er stor forskel på det forhold, man får til et barn, man har i aflastning hver 14. dag, og så på et barn, som er i familien 24/7.
Det, som bliver virkningen af denne spareplan, er, at der bliver en del plejebørn, som skal udsættes for endnu et skift i deres liv. Et unødvendigt skift, som på sigt kan resultere i, at udgiften til de udsatte børn i Randers bliver meget større end besparelsen i den spareplan, V og DF har vedtaget, udmønter sig i.
Min kone og jeg har i en periode på 25 år haft 15 børn gennem vores hjem. Vi har både været aflastningsfamilie og plejefamilie, så vi kender godt til forskellen på de to typer jobs.
Kan du lide, hvad du læser? Så gå ind på Facebook og “synes godt om” Randers Netavis her
Kommentarer