Randers By

Digitalt betalingssystem sparer skolerne for tid og penge

Et nyt betalingssystem har vundet indpas på skolerne i Randers. Det gør betalinger nemmere for både skole og forældre, samtidig med at systemet skaber tryghed. Arkivfoto

Flere og flere skoler i Randers går over til et digitalt betalingssystem. Dermed sparer skolerne en masse tid, som de tidligere brugte på administration af pengesager.

Det nye digitale betalingssystem har særligt vundet indpas hos skolerne. Godt halvdelen af folkeskolerne i Randers har allerede implementeret det digitale system, og flere er på vej. På sigt skal alle skolerne anvende systemet. Betalingssystemet bliver blandt andet også brugt af Udbyhøj Lystbådhavn og Randers Cykelby.

– Det nye system betyder, at vi ugentligt sparer flere timer på administration af pengesager. Det er virkelig en markant effektivisering, der frigiver tid til andre højtprioriterede opgaver. Samtidig sikrer det nye system, at der ikke er nogen uregelmæssigheder – for det virker bare, fortæller Mette Schneider, som er skolesekretær på Assentoftskolen og fortsætter:

– Tidligere sad vi manuelt og plottede hver enkelt bestilling ind i et excel-ark. Forestil dig 150 bestillinger, der skal ordnes en efter en. Det er tidskrævende. Med det nye system kan forældrene forudbestille frokosten, og samtidig slipper børnene for at bruge kontanter. Det er både mere nemt og trygt for dem. Målet er, at vi på sigt skal blive helt fri fra kontanter, og det er vi allerede godt på vej imod.

Skolerne bruger blandt andet betalingssystemet til tilmelding og betaling til lejrskoler, skoleudflugter, kantine-køb og skolefester.

Større tryghed for forældrene

På Grønhøjskolen i Randers gør de brug af en udvidet version af det digitale betalingssystem. Her har børnene hver især fået et betalingskort, som forældrene via betalingssystemet kan sætte penge ind på.

– Kortsystemet gør det nemmere for forældre at få overblik over deres børns forbrug og behov i dagligdagen. Forældrene får en kvittering, hver gang deres barn har brugt kortet. Samtidig kan de sætte begrænsninger på kortet, så de kan hjælpe deres børn med dagligt at disponere over pengene, fortæller Britt Andersen, kantineleder på Grønhøjskolen, som også selv har været med til at idéudvikle på kortets funktionaliteter.

I 2015 fik Randers Kommune en ny og mere brugervenlig udgave af betalingssystemet. Det betyder, at der er sket mere end en femdobling i antallet af transaktioner på mindre end to år. I 2015 havde systemet 4000 transaktioner, mens der i 2017 gik 22.000 transaktioner igennem.

– Vi er utroligt glade for, at vi har valgt at tage det digitale system til os. Det er så nemt for forældrene at bruge. De løber aldrig ind i, at de ikke kan sætte penge på kortet eller forudbestille mad. Det kan gøres fra mobiltelefon eller tablet, og det eneste de skal bruge, er en kode. Der er ikke den betalingsform, som ikke findes i systemet, fortæller Britt Andersen og fortsætter:

– Forældrene kan forudbestille deres børns mad for en fireugers periode. Det vil sige, at vi planlægger menuen fire uger frem, og så kan forældrene selv vælge hvilke og hvor mange dage, deres børn skal have mad i skolen. Det giver os også mulighed for at levere en endnu bedre service og kvalitet.

Kommentarer