Randers By

Diana-sagen: Ankestyrelsen har svaret om afslag fra Randers Kommune var lovligt

Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten besøgte Diana Glad Jørgensen for at se svaret fra Ankestyrelsen i hendes sag om bevilgning af en el-cykel. Foto: Randers Netavis.

Forleden modtog Diana Glad Jørgensen et længe ventet brev fra Ankestyrelsen, som indeholdt en afgørelse på hendes klage over, at Randers Kommune ikke ville bevilge en handicapcykel.

Men brevets indhold var ikke det, som Diana havde håbet på. I afgørelsen lød det blandt andet:

”Ankestyrelsen finder ikke grundlag for at tilsidesætte kommunens skønsmæssige afgørelse. Ankestyrelsen kan ved en klage over kommunens afgørelser alene efterprøve retlige spørgsmål. Ankestyrelsen kan således ikke tilsidesætte en afgørelse alene ud fra en overvejelse om, at afgørelsen har fået et urimeligt resultat.”

Det betyder, at Ankestyrelsen udelukkende har taget stilling til, om Randers Kommune har overholdt loven, da den gav afslag til Diana, men ikke taget stilling til om det er rimeligt, at Diana skulle bevilges en el-cykel.

Medlem af byrådet fra Velfærdslisten, Kasper Fuhr Christensen har tidligere på et lukket byrådsmøde anmodet om, at kommunens afgørelse skulle omstødes. Men et flertal i byrådet afviste det.

Men hermed slutter sagen ikke, hvis det står til Kasper Fuhr Christensen. Han har opfordret Diana til at sende sagen til Folketingets Ombudsmand, og det gør han på baggrund af begrundelsen fra Ankestyrelsen.

– Ankestyrelsen skriver klart, at Randers Kommune godt kan give Diana en cykel, hvis den vil, siger Kasper Fuhr Christensen som derved afviser udtalelserne fra den fungerende formand for Omsorgsudvalget Susanne Nielsen, om at det vil være ulovligt, hvis kommunen giver Diana Glad Jørgensen en cykel.

– Susanne Nielsen udtalte jo, at hun gerne vil give Diana en cykel, og med den afgørelse der foreligger fra Ankestyrelsen, så kan det ske helt lovligt, understreger Kasper Fuhr Christensen.

Kasper Fuhr Christensen hæfter sig også ved, at Ankestyrelsen ikke finder, at kommunen i tilstrækkelig grad har begrundet afslaget. Derfor bliver det overfor Randers Kommune gjort opmærksom på, at den som myndighed har pligt til at sikre en udvidet begrundelse, hvilket Randers Kommune ikke har givet. Derfor har Kasper Fuhr Christensen opfordret forvaltningen til at undskylde overfor Diana Glad Jørgensen.

– Ankestyrelsen understreger samtidig, at det er det kommunale skøn, der har været afgørende for afgørelsen, og det betyder jo, at Randers Kommune i skønsudøvelsen kunne have lagt vægt på andre hensyn, som ville føre til en anden afgørelse, mener Kasper Fuhr Christensen.

Kasper Fuhr Christensen undrer sig over, at ankestyrelsen på intet tidspunkt har forholdt sig til Handicapkonventionerne, og overfor Randers Netavis pointerer han, at Ombudsmanden i højere grad ser på konventionerne, end landets kommuner og ankestyrelser.

Diana Glad Jørgensen er spastisk lammet. Hun er født og opvokset i Norddjurs Kommune, og her har hun lige fra barnsben fået tilbudt en handicapcykel. Derfor står hun helt uforstående overfor, at Randers Kommune kan vurdere så modsat af Norddjurs Kommune.

Lige så uforstående er medlem af Folketinget Mette Hjermind Dencker (DF) som også vil gå videre med sagen.

Inden sagen sendes til Ombudsmanden, vil Kasper Fuhr Christensen gerne have sagen genbehandlet i både omsorgsudvalget og byrådet, efter at de nye oplysninger er kommet frem.

Tilbage i sin lejlighed sidder Diana hovedrystende tilbage, og ligner ét stort spørgsmålstegn. Ankestyrelsens afgørelse giver flere spørgsmål end svar, og tovtrækkeriet med myndighederne tærer tydeligt på Diana.

Ofte har hun lyst til at smide håndklædet i ringen, og opgive kampen. Men gejsten kommer tilbage, når hun læser sine mails og beskeder på Facebook. Her er opbakningen til Diana stor, og det giver hende stadigvæk håb.

Kommentarer