Randers By

Debat: Et konkurrencedygtigt landbrug går hånd i hånd med at passe på naturen

Af Michael Aastrup Jensen, MF (V)

Jeg bliver ærligt talt vred, når jeg ser, at man på DR’s hjemmeside opfordrer danskerne til at droppe god dansk mælk på cornflakes og erstatte den med havremælk.

Begrundelsen for dette mærkelige råd er, at produktionen af mælk sætter et alt for stort klimaaftryk. Det er meget muligt, at det udleder mere CO2 end at stikke tungen ud af vinduet, men DR glemmer fuldstændigt, at mælk indeholder en lang række vigtige
vitaminer og mineraler.

Samtidig er sagen den, at dansk landbrug er nået langt med at reducere udledningen af klimagasser. Sammenlignet med andre lande, så er vi endda nået rigtig langt.

Det betyder, at hvis man i klimaet og miljøets navn ønsker at begrænse produktionen af fødevarer i Danmark, så rykker produktionen andre steder hen, hvor hensynet til miljøet er langt mindre end i Danmark. Det er fakta som DR glemte i sine klimaråd til danskerne og det er simpelthen ikke i orden. Det er mildest talt noget grønt tågesnak langt fra virkeligheden.

Venstre ønsker at skabe gode rammer om dansk landbrug, samtidig med at vi passer godt på naturen og klimaet. Det er nemlig ikke hinandens modsætninger.

Med målrettet regulering sikrer vi, at der bliver passet på naturen der, hvor den er mest følsom. Det er en intelligent måde til at understøtte, at vi kan give både natur og rent drikkevand videre til næste generation.

Samtidig giver den målrettede regulering mulighed for, at vi fortsat kan have et konkurrencedygtigt landbrug som beskæftiger i tusindvis af danskere og producerer fødevarer i absolut verdensklasse når det gælder kvalitet og sikkerhed.

Det er meget sigende, at kinesiske turister hamstrer dansk modermælkserstatning, når de er i Danmark for derefter at sælge det videre hjemme i Kina med stor fortjeneste. Det er ganske enkelt fordi kineserne ved, at dansk modermælkserstatning er sikker og uden farlige giftstoffer.

Jeg ser gerne, at endnu flere danskere fremover bliver beskæftiget indenfor fødevareproduktion. Det er nemlig med at til at skabe vækst og beskæftigelse i hele Danmark. Fødevarebranchen har brug for alle typer medarbejdere fra husbondafløsere til højtspecialiseret akademikere – og ingen af dem kan i øvrigt undværes.

Derfor er det vigtigt, at vi fortsætter arbejdet med at sikre gode rammevilkår for vores landbrug det er nemlig til gavn for hele Danmark.

Kommentarer