Byen bliver blå-grøn i Randers Ugen
Sidste lørdag i Randers Ugen forvandles Havnegade til en grøn oase for én dag. Vejen lukkes og binder på den måde Randers Fjord sammen med byen.
I flere hundrede år har Randers haft en tæt tilknytning til vandet med sin placering ved Randers Fjord og Gudenåen. Vandet var også afgørende for Randers som industriby med en aktiv havn. Den dengang var det naturligt, at byen vendte ryggen til havnen, da borgerne ikke skulle opleve de rygende skorstene.
I dag er tiden en anden. Visionen er derfor at åbne byen op mod vandet, så fjorden og åen bliver en mere aktiv del af bylivet. Randers er Danmarks eneste flodby. Det giver et stort uudnyttet potentiale for at blive Danmarks mest attraktive, naturskønne by, hvor naturen samler byen og vandet.
Byrådet har besluttet at give randrusianerne en forsmag på visionen om ”Byen til Vandet”. Det sker ved at skabe et midlertidigt grønt byrum, lørdag 20. august, hvor Havnegade lukkes for trafik. I stedet vil der blive skabt et byrum med græs, træer og sand, hvor der er plads til at slå sig ned.
Men allerede fra begyndelse af Randers Ugen vil der opstå små tegn i bybilledet, som viser forbindelsen mellem byen og vandet. Den nederste del af Østervold ud mod Havnegade forvandles til et byrum med græs, og træer. Der opstår også et lille strandområde på Randers Havn. På en række plancher vil nysgerrige desuden kunne læse mere om visionen ”Byen til Vandet”, der blandt andet indeholder idéen om et bynært flodad.
På randersugen.dk er der information at hente om de forskellige aktiviteter, imens man på vejeogtrafik.randers.dk, kan læse om de trafikale ændringer for dagen.
Kommentarer