Randers By

2 meter højt bogtårn

Bogtårnet er et billede på Randers’ hemmelige litterære skat

 

Randers har igennem tiden fostret en stor variation af forfattere – endog en af de allerstørste, nemlig filmaktuelle Henrik Pontoppidan, der er faderen til ‘Lykke-Per’.

Randers har igennem tiden fostret en stor variation af forfattere – endog en af de allerstørste, nemlig filmaktuelle Henrik Pontoppidan, der er faderen til ‘Lykke-Per’.

Siden 2010 har Ordets Dag haft til formål at sætte spot på lokale bogsnedkere i håb om at flere skulle få øjnene op for denne hemmelige litterære skat, byen rummer.

I år sker det for 9. gang lørdag den 3. november 2018 kl. 10 til 15 på Underværket i Randers, hvor 7 bøger er indstillet til årets pris. Internationalt anerkendt forfatter, kulturpersonpersonlighed og Randers-fødte Karin Michaëlis danner rammen for dagen, hvor Jakob Knudsens (1858-1917) forfatterskab debatteres.

8 priser er til dags dato blevet uddelt. 95 forfattere, hvoraf flere har flere bøger på samvittigheden, har været nomineret. Bogtårnet vokser og vokser fra år til år.

Ser vi bort fra berømte Henrik Pontoppidan og den 236-årige Steen Steensen Blicher, der begge er blandt det fornemmeste selskab i den nationale litterære kanon, findes mange fine Randers-forfattere med pæne placeringer.

Sidste års vinder af Michaëlis-prisen, professor Svend Brinkmann, er et godt eksempel. Ligesom Henriette E. Møller, der har udviklet sit forfatterskab med Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat i ryggen. Eller etablerede Randers-forfattere, der holder foredrag om deres værker: Marianne Hesselholt, Anette Broberg Knudsen, Aase Thomassen, Benny Adriansen, blot for at nævne nogle.

ORDETS DAG 3. november 2018 kl. 10 til 15 på Underværket:

10:00 – åbning v/kulturformand Louise Høeg

10:30 – foredrag om Jakob Knudsen v/Henrik Wigh-Poulsen

Pause

13:00 – ‘Lærer Urup” v/Marianne Hesselholt

13:30 – panelsamtale om Jakob Knudsens “Sind”

14:15 – de indstillede til Karin Michaëlis Prisen præsenteres, og prisen overrækkes

Kommentarer