190 HF’ere har haft projektuge om Byen til Vandet
I denne uge har alle 1. HF’ere på Randers HF & VUC haft projektuge med titlen ”Byen til vandet”, der læner sig tæt op ad Randers Kommunes ambitioner om at forbinde Randers med det vand, der omgiver byen.
Inspireret af Randers Kommunes udviklingsprojekt ”Byen til vandet” har alle syv 1. HF-klasser på Randers HF & VUC denne uge haft projektuge med samme titel. I ugens løb har kursisterne blandt andet været nede i byens havneområde på feltarbejde, og på skolen har de fået input udefra.
Dansk Arkitekturcenter har afholdt workshops om byplanlægning, og Randers Kommunes projektleder Malene Lauge Nielsen har holdt oplæg om Randers Kommunes ambitioner om at skabe bedre forbindelser mellem byen og vandet og dermed udnytte de naturskønne omgivelser i byens udvikling.
Motiverende
– Vi er glade for at arbejde med et projekt, der allerede er i gang, så kursisternes arbejde taler ind i virkeligheden. Vores kursister har på denne måde faktisk mulighed for at få indflydelse på byens udvikling, og det er med til at motivere dem og give projektet mening, fortæller Zita Jakobsen, der er koordinator for projektugen og underviser på Randers HF & VUC og fortsætter:
– HF er en anvendelsesorienteret uddannelse, hvor vi vægter højt, at kursisterne oplever, deres viden er brugbar i den virkelighed, de skal ud i, når studenterhuen er i hus, og de skal videre herfra med uddannelse og job.
De syv HF-klasser er i ugens løb fordelt på mindre hold, og deres arbejde er fordelt på seks forskellige emner, der alle handler om byens tilknytning til vandet: Aktivitetsområde ved havnen, havnebad, street food, affaldshåndtering, trafikplanlægning og ungdomsboliger.
2. år med fælles projektuge
HF’erne afslutter ugen med at fremlægge deres idéer for hinanden, og der er præmier til de hold, som har lavet de bedste præsentationer – ud fra en samlet vurdering af deres arbejdsproces og produkt. Til ferniseringen vil Randers Kommunes projektleder også være med.
For netop at styrke kursisternes evne til at fremlægge deres projekter har skolen som en del af projektugen inviteret en skuespiller til at holde en workshop om kropssprog og præsentationsformer.
Det er andet år i træk, at Randers HF & VUC har en fælles projektuge for alle 1. HF-klasser. Sidste år var projektugen ligesom i år tæt forbundet med Randers Kommunes udviklingsarbejde under temaet ”Randers bag masken”, hvor HF’erne gav deres indspark til byens branding og selvforståelse.
– Det er vigtigt, at vores kursister udvikler sig fagligt og lærer at tage ansvar og samarbejde. De kompetencer er projektarbejdet med til at styrke. Samtidig får de god træning i at formidle et projekt, når de skal fremlægge, forklarer Zita Jakobsen.
Kommentarer