112-app kan redde liv
Politidirektør Helle Kyndesen og stabschef Frits Kjeldsen har bedt Randers Netavis om at gøre opmærksom på 112-app’en.
App’en kan sende GPS-koordinater til alarmcentralen, når der ringes op via app’en. Selvfølgelig forudsat, at telefonens GPS er slået til.
Når der er brug for politi, brandvæsen eller en ambulance, så tæller hvert sekund. Når der sker ulykker, er folk mange gange forvirrede, og står man på en motorvej et sted i landet, kan det være svæart at oplyse præcist, hvor man er. Og hvis anmelderen ikke kender adressen, når der ringes 112, spildes der unødig tid. Med den nye 112 app kan der via smartphonens indbyggede GPS sendes besked til alarmcentralen om, hvor anmelderen befinder sig. Derfor er app’en velegnet for turister, og andre som ikke er stedkendte.
Når alarmen går ind på 112, kan medarbejderen på alarmcentralen straks se, hvor vedkommende er, som ringer.
I Danmark er der to alarmcentraler. En i Aarhus og en i Slagelse. En alarm fra 112-app’en går altid ind på den alarmcentral, hvor der er en ledig medarbejder.
– Men ringer man fra Skagen, og lander på 112 alarmcentralen i Slagelse, kan alarmoperatøren øjeblikkeligt se, at man står i Skagen. Derfor har det ingen praktisk betydning, på hvilken alarmcentral man lander, fortæller stabschefen. Ham understreger samtidig, at brugen af 112-app’en kan forhindre kedelige historier, som sagen fra Svinkløv Badehotel, hvor en kvinde ikke var i stand til at oplyse adressen på hotellet.
– App’en kan med sikkerhed spare kostbare minutter, og i sidste instans menneskeliv, pointerer stabschef Frits Kjeldsen.
App’en er beregnet til smartphones. De fleste smartphones, som kører med styresystemerne Android fra Google, iOS fra Apple og Windows Phone fra Microsoft, kan bruges med 112-app.
Når app’en er downloadet, skal man aktivere sin GPS. Til sidst skal man indtaste sit telefonnummer, hvorefter app’en er klar til brug.
Brug af app’en forudsætter, at du har en smartphone med adgang til enten Google Play, App Store og eller Windows market. Ligesom det forudsætter at du har tilkoblet GPS-funktionen på din telefon. Hvis dit batteri er under 25 procent vil 112 app’en starte opkaldet til alarmcentralen, men kan ikke sende GPS-koordinater. Det er for at sikre, at du kan få fat i alarmcentralen, uden at din telefon løber tør for strøm. 112-app’en vil også automatisk stoppe afsendelsen af GPS-koordinater, hvis dit batteri kommer under 25 procent.
Kommentarer