Debat og politik

Gymnasieklasses utrættelige kamp fortsætter

VI VIL HA’ HAM HJEM! – SEVA ER VOR VEN!

… sådan lød det højlydt fra megafonen under fredagens demonstration på Rådhustorvet. Det skulle understrege klassekammeraters og venners desperate råb om hjælp og opmærksomhed i kampen om at få bragt udviste Vsevolod ‘Seva’ Balyka og hans familie tilbage fra Ukraine til Danmark.

Fredag eftermiddag var de mødt op til demonstration i Randers – primært elever fra 2. Bz på Randers Statsgymnasium – men også en stor del af deres venner og støtter.

Efter en gåtur til Asylcenter Randers og tilbage til Rådhustorvet ville de markere deres utilfredshed med udvisning af flygtninge-familien Balyka.

Flere kræfter kæmper for at hjælpe den udviste familie tilbage til Danmark. Verdo arbejder på muligheden for, at stedfaderen Oleg Vetchynov, som er ingeniør, kan blive ansat i virksomheden, hvor han var i praktik helt op til udvisningen.

Tilbage på torvet holdt den tidligere formand for Socialdemokraterne i Randers og nuværende folketingsmedlem Malthe Larsen (S) tale med støtte til demonstrationen og kammeraternes kamp.

Også to af Sevas’ klassekammerater, Victoria Liv Tryggedsson og kæresten Alexandra Abagiants tog mikrofonen og agiterede for lydhørhed hos myndighederne.

Se klassekammeraten Victorias tale her

Se kæresten Alexandras tale her

VIDEO: Sådan lød det på Rådhustorvet ved afslutningen af demonstrationen til fordel for Seva.

Kommentarer